Bananenbrood
Wat een fijne snack is dit toch altijd. Of, een paar plakjes als ontbijt kan er ook prima mee door hoor. Met een eetlepel kwark en wat kaneel erover ben ik altijd een zeer tevreden mens in de ochtend 🙂
In het weekend eventjes de keuken in, zodat je vervolgens de hele week plezier hebt van dit brood. Meestal vries ik ze per twee plakjes in, dan kun je ’s morgens zo een paar plakjes in je tas gooien. Handig én snel.
Enne, natuurlijk kun je ermee variëren. Probeer eens de combinatie van walnoten en stukjes pure chocolade of bosbessen en zonnebloempitten. Ook echte aanraders!
Ingrediënten:
- 3 middelgrote bananen
- 100 gram (fijngemalen) havermout
- 80 gram volkoren meel (kies de soort welke jouw voorkeur heeft)
- 2 eieren
- 3 eetlepels kokosvet
- 1,5 eetlepel melk (kies de soort welke jouw voorkeur heeft)
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels lijnzaad
- 100 gram gedroogde abrikoos (in stukjes gesneden)
- 50 gram pompoenpitten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed alvast een cakeblik met een vel bakpapier. Pureer nu de bananen, samen met het kokosvet en de honing. In een aparte kom meng je de havermout, het meel en het bakpoeder. Vervolgens voeg je hier het bananenmengsel aan toe en roer je dit goed door elkaar.
Voeg nu de eieren toe en ook het beetje melk. Je kunt nu de lijnzaad en de helft van de stukjes abrikoos en de pompoenpitten toevoegen. Nadat je het mengsel in het blik hebt gedaan, kun je de overige pompoenpitten en de stukjes abrikoos over de bovenkant verdelen.
Zet voor zo’n 45-60 minuten in de oven! En dan, smullen maar! Even laten afkoelen en niet meteen uit de oven halen is wel aan te raden trouwens.
Vind je het handig om dit recept lekker bij de hand te hebben?
Hier Bananenbrood receptkaart kun je ‘m uitprinten en in je keuken hangen. Ideaal!