Overnight Oats
Toegegeven, warme ontbijtjes zijn wel erg prettig in deze (koude) periode! Helaas heb ik hier niet altijd de tijd voor. Om toch een goed gevuld ontbijt te hebben zodat ik lekker wakker kan worden en voldoende energie heb gedurende de ochtend maak ik dan vaak overnight oats. De avond van te voren kun je dit al klaar zetten in de koelkast en daarmee scheelt het je een hoop tijd in de ochtend.
Ik deel hieronder 2 van mijn favoriete combi’s!
1. Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 150 ml melk (halfvol, soja-, of amandelmelk)
- halve banaan in partjes
- 10 stuks hazelnoten
- 15 gram pure chocolade
Bereidingswijze
Meng de havermout met de melk en zet het in de koelkast. Na 4 uur (of een nachtje) in de koelkast is je havermout klaar. Snijd de chocolade in kleine brokjes en voeg deze toe. Snijd de banaan in stukjes en voeg als laatste de noten erover.
Je kunt hier natuurlijk variëren met het soort fruit. Zoals je kunt zien op de foto heb ik ‘m hier gemaakt met frambozen i.p.v. banaan. Combineren is natuurlijk ook mogelijk!
Mocht je nu wel wat meer tijd hebben ’s morgens kun je deze variant ook gewoon opwarmen in een pannetje. Dan smelt de chocolade, oelala!
2. Ingrediënten
- Eetlepel pindakaas (of een ‘zo goed als lege’ pindakaas pot)
- Handje frambozen
- Halve -geprakte- banaan
- 40 gram havermout
- 200 ml melk (naar keuze)
- 1 tl lijnzaad
Bereidingswijze
Meng de havermout met de melk. Voeg vervolgens het lijnzaad, de frambozen de geprakte banaan toe. Zet het geheel in de koelkast. Na 4 uur (of een nachtje) in de koelkast is je havermout klaar. Opdienen doe je met een eetlepel pindakaas.
Lege pindakaas pot? Ideaal om te gebruiken om je overnight oats in te maken. Mix alle ingrediënten in de pot en plaats, met deksel erop, een nachtje in de koelkast. Alle smaken combineren zo enorm goed samen. Enne, zonde om weg te gooien toch? #winwin
Ben jij meer fan van warme- of koude havermout ontbijtjes?
Liefs,
BySasja