Rode bieten variaties
Vielen de tonijnburgers bij jou ook zo in de smaak? Het recept hieronder is weer net zo makkelijk. Net even wat anders dan de rode bieten met stukjes appel bij je aardappel maaltijd 😉
Never be afraid to try something new because life gets boring when you stay within the limits of what you already know
Rode bieten burger
Ingrediënten (voor 2 burgers, voor 1 persoon):
- 2 x rode biet (voorgekookt)
- Peper, zout en knoflookpoeder
- 1/2 gesnipperde ui
- 20 gram havermout
- 1 ei
- 20 gram fetakaas
- Scheutje olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze:
Rasp de bietjes met een grove rasp. Mix vervolgens alle ingrediënten in een kom (op de feta na) en kneed er vervolgens burgers van. Als laatste brokkel je de fetakaas erdoor. Bak met wat olie in de pan en klaar zijn je burgers. Serveer met een lekkere salade of wat groente geroosterd uit de oven.
Rode bieten zijn rijk aan vitamine C en ijzer
Rosti’s:
Je kent de bekende aardappelkoekjes vast wel! Wat als je deze nou eens maakt met rode bieten? Je kunt ze natuurlijk ook beide maken, zodat het geheel lekker kleurrijk op je bord kan pronken. De helft van de koekjes maak je dan met aardappel en de andere helft met rode biet. Lekker met een stukje witvis erbij.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram rode biet (1 pakje)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ei
- 50 gram bloem
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Rasp de bieten en snipper het uitje. Klop het ei los in een kom en voeg de bloem en het paprikapoeder toe en vervolgens de geraspte bieten en ui. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep hoopjes in de pan (laag vuurtje en beetje olijfolie) en druk met een spatel plat. Bak de rösti’s goudbruin en krokant.
Nog meer ideeën!
Hummus met rode biet
Jullie hebben inmiddels vast wel door dat ik fan ben van hummus. Nou, ik kan je vertellen dat ook deze variant weer een favoriet is. Makkelijk te bereiden en doordat het weer eens wat anders is, blijf je jezelf (en je partner, kids?) verrassen in smaken. 🙂
Ingrediënten:
- 1 blikje kikkererwten
- 2 x rode biet (voorgekookt)
- sesamzaadjes (2 el)
- teentje knoflook
- sap van een 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Hak de bieten in kleine stukjes. Voeg vervolgens alles in een keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Je hummus kan tot enkele dagen (in een afgesloten pot) bewaard worden in de koelkast. Serveren kan ook nog met wat extra sesamzaadjes voor een extra bite.
Hummus met rode biet. Beleg ‘m met feta of avocado voor een rijke smaak.
Wat is jouw favoriete herfstrecept met rode biet?
Enjoy!
Liefs,
BySasja